Something tasty

Jag är en choklad älskare, jag vill ha choklad i alla tårtor, kakor, kex och bakelser. Men om man äter för mycket av det, så börjar man till sist må illa, så därför är det bra att ha något helt annat också på bordet.

Varje gång min familj firar något speciellt, som till exempel midsommar, då bakar jag något som heter hallonkladdkaka. Den är inte så söt eftersom den bara har hallon som extra fyllning. Jag skulle definitivt inte ha något problem med att äta upp hela kladdkakan på en och samma gång, men jag vill ju inte föräta mig heller. Fast den heter hallonkladdkaka, så tycker jag att den inte känns som en kladdkaka, jag skulle bara säja att den är en väldigt god hallonkaka.

Jag sätter upp den här på bloggen, eftersom den är så god, så att jag måste dela receptet. Det är inte mitt recept, utan jag hittade receptet på recepten.se. Det står att det skall ta 1 timme och 5 minuter att göra den, men det tar så mycket snabbare. Så om du får oväntade gäster och du snabbt måste ha något gott att bjuda på, då är det bara att slänga ihop alla ingredienser, sätta in i ugnen och bara njuta av den.

Jag äter alltid kladdkakan med glass på sidan om, men du kan också äta den med grädde eller vaniljsås.

Receptet hittar du här.


"I'm a chocolate lover, I want chocolate in all the cakes, cookies, biscuits and pastries. But if you eat too much of that, you will start feeling very ill, so it's good to also have something else on the table.

Every time my family are celebrating something special, like midsummer, then I bake something called raspberry mud cake. It's not so sweet, since it only has raspberries in the filling. I would definitely not have a problem, eating the whole mud cake on the same time, but I don't want to overeat it either. Though it's called raspberry mud cake, I don't think it feels like that, I would just say that it is a very tasty raspberry cake.

I'm putting it here on my blog, because it is so good, that I have to share the recipe to you. It's not my recipe, I found the recipe on recepten.se. It says that it will take 1 hour and 5 minutes to make it, but it takes so much faster. So if you get some unexpected guests and you quickly have to make something good to offer, then you can just throw all the ingredients together, put it in the oven and just enjoy it.

I always eat the mud cake with ice cream on the side, but you can also eat it with cream or custard sauce.

You can find the recipe here. Unfortunately, they only have it in Swedish, but if you want the recipe in English, then you can just comment below and then I will translate it for you."

Gillar

Kommentarer

Instagram @anna.ahlskog