Vita pärlande vårkänslor

fick det bli idag när jag såg att det var hög tid att plantera ut de uppdrivna lökarna med pärlhyacinter som har stått i vårt uterum på tillväxt. Alternativet kunde ha varit att låta dem stå kvar där, men jag vill även ha lite vårligt inomhus om det är möjligt. Såg här blev slutresultatet efter att ha planterat dit de nya pärlhyacinterna och tagit bort de som är har blommat klart.

Så här såg det ut innan jag började att plantera. Jag sparar de lökar som redan har blommat klart för att kunna plantera ut dem i rabatterna senare, när det är lite varmare.

Nu blev det lite mer vår i vårt ena köksfönster och det känns härligt.

Grejade lite i uterummet och gjort ett bord lite mer vårligt med julrosor och olika vårlökar som är på väg upp samt sticklingar från rosa lavendel som har klarat vintern så långt. Till höger kan man ana blivande tulpanknoppar. Blev inte så mycket mer gjort då jag fortfarande är ganska matt och har nu haft feber i tolv dagar, men det var härligt att få plantera lite medan hundarna var ute och lekte i snön.

Sen lade jag mig ner och vilade i soffan och sov, men kunde titta på den vackra buketten när jag var vaken och Tuffy hade gosat ner sig i den virkade pläden vid min fötter. Tuffy gillar att ligga vid mina fötter och Teo som hoppar och studsar hit och dit brukar komma och ligga vid min mage och kura ihop sig där, men det brukar inte vara så länge innan han skall iväg och kolla läget och se vad som händer ute på vår gata genom att hoppa upp och satta sig på fönsterbrädan.

Gillar