Verkligen omväxlande

väder mot igår och idag kändes det som att våren kommit av sig rejält. Mulet, kallare och stundtals så har det regnat rejält, vilket behövs, då det är torrt i rabatterna och gräsmattan. Nu har de nygjorda spaljéerna kommit på plats i respektive betongkruka.

Har köpt specialdesignade hinkar för att odla potatis i och nu har potatisen grott i ca 3-4 veckor, så nu är det dags att sätta igång och plantera.

Fyllde på med ett lager jord i botten ca 10 cm tjockt och lade därefter i 4 stycken potatisar i varje hink och sedan på med ca 5 cm jord och därefter vattnade jag rejält. Kändes rätt praktiskt att plantera på detta vis då dels är vårt trädgårdsland ganska litet och där vill jag kunna odla annat. Sen är det lätt att flytta på en hink om vädret skulle bli kallt och potatisen skulle kunna bli klar redan i juni (midsommar). Känns som att bara det gör att det är värt ett test. Skall även fixa några vanliga svarta 10-liters hinkar för att kunna jämföra resultaten. Har ambitionen att göra det imorgon, så att det inte går för lång tid emellan planteringen i de olika hinkvarianterna.

​Läser inte bara trädgårdstidningar och böcker utan nu har jag köpte en ny bok som fått mycket bra kritik i diverse hundtidningar. Det känns som att vädret idag lämpar sig för att kura ihop i en fåtölj eller soffa och läsa en intressant bok och få lite nya kunskaper. Skall göra någon liten paus i läsandet under kvällen och gjuta ytterligare en stegplatta i betong.

Gillar

Kommentarer