Varmt och skönt ute, när man vaknade utvilad

och kunde njuta av denna fina murklocka som jag fick av mina föräldrar och fundera över vart jag skall plantera den. Har några idéer, men tänker fundera lite mer på det och under tiden så njuter jag av murklockans fantastiska blomning samt åt frukost i uterummet ihop med vovven och njöt i fulla drag.

Tog en härlig promenad med vovven och sen kollade jag och maken in marknadsdagen med loppis, ponnyridning etc som de hade fixat i vår stadsdel och pratade med trevliga människor och nu hade klockan hunnit bli så pass mycket, så att min favorit trädgårdshandel snart skulle öppna och idag var det omöjligt att motstå den impulsen speciellt när jag hade fått ett presentkort i den affären av min gulliga föräldrar. Alltså lika omöjligt för mig att avstå från detta som att inte få en reaktion av en tjur om du står framför den och viftar med ett rött skynke. Tog bilen och körde iväg dit.

Nu hade jag möjlighet att äntligen kunna köpa en magnolia av sorten Black Tulip som jag har funderat på länge och jag hade turen att hitta ett exemplar. Har inte hittat några tips på nätet kring detta träd trots att det funnits ett tag, vilket brukar innebära att det inte är så lättodlat, vilket mycket riktigt en butter tant påpekade i affären, men inte ens det kunde ta dö på min glädje, för jag har velat ha ett sådant träd i flera år och nu är det snart mitt. Fick bra tips och råd av den trevliga personalen som jobbar här. Blev ett träd och purpurrosa krypflox som jag tänker plantera runt trädet som kan hjälpa till och skydda de otåliga rötterna och så slipper jag så mycket rensningsjobb, dvs en vinn-vinn situation av bara farten. Sen blev det också några säckar med rodedendronjord. Lyckades med konstycket att få in allt i vår lilla Fiesta, vilket är en utmaning i sig.

Efter en sen lunch, så sågades det ett hål i en av de nya altanerna och vovven föredrog att ligga i skuggan under en pall och titta på från sidan. Här skall alltså trädet och krypfloxen planteras, men först så får all gräsmattesvål och jord grävas bort och det är ganska slitsamt. Bara att sätta igång och tiden går fort när man har kul och efter en fika, så åkte vi ut till golfbanan och testade att slå några slag.

Så nu är premiären avklarad för min del och det gick riktigt skapligt. Kändes dock lite ovant i kroppen att utföra svingrörelsen. Resten av familjen som var med var också nöjda. När vi kom hem så passade jag på att plantera ut lite uppdrivna grönsaker som sockerärtor, dill, plocksallad och purjolök och nu skrev jag små skyltar för att komma ihåg och ha något att lägga fiberduken på, då nätterna fortfarande kan vara lite kalla.

Kunde inte låta bli att ta lite kort på vår praktmagnolia, där blomningen snart går mot sitt slut.

Nu skall jag ut och vattna det nyinköpta trädet och så fortsätter grävningen etc samt att jag även skall lägga ut fiberduken på vårt lilla land, så hoppas jag att det räcker mot kylan. Får hålla tummarna​ och hoppas att det inte blir alltför kalla nätter.

Gillar

Kommentarer