Utomhus väder och planteringslust

Var ett riktigt underbart sommarväder i dag och jag upptäckte att gräslöken hade börjat att blomma.

Jag upptäckte att gräslöken hade börjat att blomma, då jag plockar bort "kottarna" från vår praktmagnolia, så att de inte stjäl kraft och energi ifrån trädet.

Lille Teo är alltid nyfiken och håller koll på vad jag gör i vår trädgård. Var och handlade en studentpresent idag och då vår dottern gullig och fixade middagen så det blev american pancakes med Nutella. En riktig energikick, men det kändes välbehövlig idag.

En underbar ros blommar så fint och idag passade jag på att sitta utomhus och klippte klorna på dessa raringar. Det är definitivt inte deras favoritsysselsättning men efter att ha fått några godisar så känns det något bättre.

Har nu kompletterat dessa planteringar med njurvinda och blomstertobak. Kändes som att vårplanteringen nu hade gjort sitt och det var dags för uppfräschning av dem.

Ytterligare några kort som visar de nyplanterade krukorna, där denna krukan till vänster också fick en liten söt nejlika förutom blomstertobak. Vattnade planteringarna rejält och sköljde också av trappan och trädäcket, då vi gärna vill hålla detta ganska rent så att vi slipper få ner en massa smuts i spabadet.

Behöll alltså alunroten och murgrönan från de tidigare planteringarna, men nu tog jag bort hyacinterna som hade vissnat och julrosorna såg också lite hängiga ut. Planterade ut både lökar och julrosorna i en rabatt. Penséerna behöll jag inte då det känns som att de har gjort sitt.

Handklippte detta nysådda gräset för första gången och nu så har jag tagit bort fiberduken. Innan jag började att klippa gräset så var det väldigt långt. Kul att det nysådda gräset tog sig så pass bra.

Gillar

Kommentarer

Diiana
Diiana,
Vilken fin bild 😍
nouw.com/diiana
annsgarden
annsgarden,
Tack så väldigt mycket! 😊
nouw.com/annsgarden
SmåPärlor
SmåPärlor,
Så fantastiskt fina bilder du har!
nouw.com/småpärlor
annsgarden
annsgarden,
Tack så väldigt mycket, vad glad jag blir 😊
nouw.com/annsgarden