Trädgårdsfix

och äntligen hade jag tid för att gå ut och gräva ner en massa vårglädje i form av svarta och rosa tulpanlökar i några rabatter och på bilden till höger så har jag planterat ner några lökar och vattnat rejält.

Teo var med hela tiden när jag höll på och grävde och ibland han var inne i huset och plockade ut en hel del av sina leksaker.

Ena kantsteget började att kantra och tack vare det så höll jag på att snubbla ner i rabatten, men lyckade behålla balansen, så det kändes angeläget att fixa till det direkt innan olyckan är framme. Teo tyckte att det var väldigt spännande när jag hade tagit bort kantsteget och sen var det fram med hinken med stenmjölet och fixa till och sedan var det stabilt och bra igen, vilket framgår på bilden till höger.

Fortsatte med planteringen av tulpanlökar och här håller jag på att vattnar.

Även denna rabatten med vårt magnoliaträd "Black tulip" fick några till tulpaner vid sina rötter

Sockerärtorna som jag planterade för ett litet tag sedan hade nästan tagit över hela rabatten, så här har jag nu satt ner några bambupinnar med snören, för att ge med plats till de andra växterna i rabatten och bilden till höger visar hur det såg ut innan.

Tiden går fort när man håller på och grejar i trädgården, så nu var det dags för en sen fika i trädgården och det blev några två små chokladmuffinsar, skorpor och lite god choklad tryffel. Var riktigt skönt att sitta ner ett tag.

Fortsatte och plantera och det blev även lite smålökar och några små plantor av solhatt (röd rubecka).

Gjorde också planteringar med småplantor och lökar i denna rabatten och både rabatter fick också kompletterat med ny jord. Sen var det skönt för kroppen med en rejäl långpromenad med hundarna.

Värmen gör att det växer så det knakar i uterummet och trots den sena tiden på året, så fortsätter gurkplantan att leverera fler gurkor och fikon mognar snabbt.

Var inte lika varmt i morse som i lördags, men det var varmt och skönt i uterummet, så där åt jag min frukost och njöt av det.

Gillar