Tidigt start

blev det idag, då Teo vaknade vid 6-snåret. Först frukost till mig och sen promenad med Teo, då han inte är så pigg på att äta mat pga av att Tuffy är i höglöp. När vi kom in var det Tuffys tur och hon har en glupande aptit. Sen fick hon en rejäl promenad.

Skall få kärt besök i morgon, så jag passade på att bakade ett antal kladdkakemuffin idag.

Har tidigare påtalat att jag gärna ville ha en "kryddmöbel" i vårt uterum, där man kan ha många olika kryddor och gärna att den bygger på höjden och blir praktiskt att jobba med. Nu har jag hittat det jag vill ha och köpte tre krukor i grått som går att stapla på varandra och göra att man kan ha många olika sorter. Kändes som att denna variant också passade bra in i den övriga miljön i vårt uterum.

Städade lite i uterummet och det var dags att klippa bort vissna delar på de små buskrosorna som jag fick för tre år sedan av min pappa. Vänster bild visar när de är klippta och bilden i mitten hur de såg ut innan.

Tog bort all bubbelplast som jag har haft runt vårt fikonträd och runt persiokoträdet, dammade och torkade rent dagbädden, vilket behövdes. Nu är allt rent och fint.

Tog en fika i uterummet och provsmakade en kladdkakemuffin, för att se så att de blev bra, så att jag kan bjuda på dem i morgon och de klarade testet.

Fick ett rejält träningspass då jag köpte fyra jordsäckar á 40 liter och först var det att lyfta på den på vagnen och sen in i bilen och därefter bära dem till vår baksida. Oftast brukar jag be maken om hjälp, men idag var han inte hemma och att vänta är inte min grej utan då fixar jag det själv.

Har börjat med att plantera lite olika kryddor och detta är den krukan som skall stå underst och där har jag satt två olika sorters mynta, vanlig samt med pepparsmak och oregano. Teo var med och hjälpte till.

Flyttade in krukorna på plats, då jag insåg att jag inte kommer att orka lyfta dit dem när allt är klart.

Är roligt att plantera och jag fortsatte med kruka nummer två , där jag planterade rosmarin och oregano. Vet inte riktigt hur jag bär mig åt med det var mycket jord på golvet när jag var klar, så jag har nu torkat av golvet två gånger, så det blev väl faktiskt renare än var det var innan. Är dags att inse att det är dags att avsluta planteringarna för i dag.

Blev oxfilé till middag och det är bra hur gott som helst. Sen var det dags för att gå på promenad med våra hundar. Sen blir det att bänka sig framför Tv:n då det är Classico och Barco spelar hemma på Camp Nou, blir en extra känslosam kväll.

Gillar