Startade frukosten med extra nyttigheter, men

först var jag ute en sväng i trädgården med Teo på morgonen och lite koll på honom vill man ha då han lätt hittar på bus om han är ute själv. Sen plocka jag lite blåbär till min egen frukost. Bra med lite extra antioxidanter i dessa förkylningstider.

Teo väntade snällt på mig nedanför berget medan jag plockade blåbär. Höstfärger börjar smyga sig in i vissa krukplanteringarna.

Klippte klorna på Teo idag och nu var det baktassarnas tur. Imorgon blir det framtassarna. Jag har valt att dela upp det för att han inte skall tycka att det tar för lång tid samt att det blir ganska ofta så han lär sig att det inte är så farligt.

Tuffy hjälpte mig att ha lite koll på Teo medan jag plockade tomater till middagen. Sen var det dags för vovvarna mat och promenad och idag tränade Tuffy och jag rallylydnad.

Jag hade satt upp en svår banan i klassen över oss som heter avancerad och där kan en banan innebära att hunden helt plötsligt skall gå på din högra sida och utföra alla moment på den sidan istället för din vänstra som din hund är van vid. Det blir också extra svårt när vi har tränat tävlingslydnad tidigare och där är det alltid vänster sida som gäller, så detta blir utmanande. Sen löper Tuffy och då blir hon väldigt nosig och nosa i backen får man inte göra, för då får man avdrag, så det gäller att jag är extra intressant och rolig, så att hon inte nosar. Det var kul att testa en banan för avancerad klass, men vi har en bit kvar innan vi kan börja tävla i den klassen. Tuffy var väldigt duktig, men det krävdes lite extra insats från mig för att hon inte skulle gå tillbaka till vänstersidan hela tiden. Hon tittade på mig som att jag hade fått något om bakfoten, men i detta fallet så skulle det faktiskt vara så. Det var beckmörkt när vi var klara, men vi var nöjda och belåtna. Nu ligger hon utslagen och sover vid mina fötter, stentrött.

Gillar

Kommentarer