Start på ny vecka

började tufft för de små palmerna samt chili-, paprika- och tomatplantor som fick tillbringa en kall natt i uterummet, men de levde i morse och sedan var det varmt och skönt i uterummet när jag kom hem senare på dagen.

Den vita vårstjärnan blommar för fullt på vår framsidan och orkar växa i genom barrväxter för att visa upp sig. Var redan några Molly Sandersson även kallad Black Molly som redan har börjat att blomma, vilket alltid är trevligt men samtidigt väldigt tidigt. I ena rabatten på altanen finns det massvis av Molly, men inga i den andra, så det får bli lite delning och omplantering, så att även andra rabatten får några Black Molly att njuta av till helgen.

Vår nya hylla på ena altanen har nu fått lite sällskap av en suckulent, ranunkel, pepparmynta, liljekonvalj samt rosa tusenskönor i krukor. Nu är den mesta av jorden borttvättad, men jag måste bära mig konstigt åt när jag planterar, för jag lyckas få jord inte bara i krukorna där den skall vara utan överallt. Brukar alltid få fylla en stor vattenkanna med extra omgång vatten enbart för att få bort jordrester, där jag inte hade tänkt att ha den.

Har nu gjort tre nya spaljéer till de tre krukorna på ena altanen med gulbladiga penningblad och klematis, där klematisen börjar få blad. Skall nu bara städa upp efter mig och sen sätta ut dem på plats i morgon. Har gjort dem av gamla perenner så som höstsilverax, gamla gräsvippor etc. Blir lite ekologisk när man återanvänder det som finns i trädgården. Brukar i varje fall hålla säsongen ut.

Gillar

Kommentarer