Somrig lördag i oktober

och det var helt underbart att kliva ut på morgonen i denna soliga dag där solens strålar värmde så underbart.
Idag tog vi tag i projektet med att såga itu den gamla rostiga badstegen och sen var vi upp bitarna och lade dem i en prydlig hög bredvid en vedstrave för att kunna köra det till tippen vid tillfället, men nu är stranden ren och fin och redo för vinterns alla stormar även om det känns långt borta just idag.
Lewesian blommar för tredje gången i år och den är så underbart vacker och en solig dag som idag gör den ännu finare.
Idag fick vi besök av en padda och jag blev så glad för det var ett oväntat besök och jag gillar de flesta djur men att ha en padda nära då vet man att ekosystemet är i balans, för de är väldigt känsliga för gifter och det finns inte så många kvar. När jag har liten så hittade jag mängder med paddor och grodor längs bäckar, men idag ser du nästan aldrig några, vilket är sorgligt. Som ni vet så gillar jag vår stuga och då gör även hjärtat ett extra glädjeskutt när även paddorna trivs här. Det tog lång tid för den att gå från stranden till skogen, men vi höll ett vakande öga och var beredda att hjälpa till om det skulle behövas. De ser för härliga ut när de går.
Blev också några härlig promenader i skogen med hundarna, vilket vi alla uppskattar. Normalt är allt här täckt av grön mossa, men det har fortfarande inte kommit tillräckligt med regn sedan den torra sommaren.
Sista skörden med sockerärtor kämpar på och gillar värmen de också.
Skördade lite sockerärtor och det är så härligt att kunna sitta ute och äta och njuta av värmen.
Grabbarna åkte och handlade och då passade jag på att vara vi skuggan och kratta upp en massa eklöv och det blev sex fulla korgar med löv allt som allt.
Go fika blev det och sen kastade vi nerfboll och sen lekte vi med hundarna vid stranden och sen satt vi ute på piren och torkade i solen.
Hittade en del trattkantareller men det märks att det dels varit torrt och att det blivit fler bofasta i området. Torkade en del svamp ovanpå vedspisen. Vi åt gott och myste.
Sen var vi ute och gick en långpromenad i månskenet.

Gillar

Kommentarer