Skördetider och tunga pass med kroppsarbete

och idag fick jag se att sockerärtorna har vuxit rejält och har nu fått ganska många ärtskidor, vilket var roligt att se.

Åt en rejäl frukost med fil och flingor, ostmackor, kokt ägg och lite gröna vindruvor, jos och kaffe.

Efter frukosten var det dags att börja jobba och hundarna skällde, då det lät mycket när det gamla dåliga takpannorna hamnade i containern.

I början var det lätt för då kunde man slänga pannorna direkt i containern.

Framsidan av taket är nu rensade från pannor och mycket löv och mossa hamnade på fönstrena och plattorna på framsidan, men det gick hyfsat enkelt att sopa bort. Var ute på en promenad med hundarna och blev hembjuden till några av våra trevliga grannar, var ett mysigt inslag och paus från allt annat.

Ju längre bort vi kom från containern så fick vi stapla dem på plats efter att ha skjutsat ner dem från taket och göra lite högar.

J har här börjat med att lägga på nästa presenning och det skedde i grevens tid för det kom en rejäl regnskur.

Samtidigt kom mina föräldrar förbi med björnbärskaka med vaniljvisp och då fick vi lite nya krafter att fortsätta jobbet utomhus. Var också skönt att få en liten paus och lite återhämtning och att få träffa dem och visa vad som har hänt sedan sist.

Med hjälp av några plankor så gjorde jag en rutschkana dit jag bar alla pannorna och sen staplade jag den i prydliga högar nedanför, där sonen bar dem vidare och slängde dem i containern. Blev att springa uppför denna lilla bergsknalle många gånger. Till slut var alla pannorna nere och i containern. Är härligt slutkörd i hela kroppen, fast på ett skönt sätt.

Skördade ett antal ärtskidor och wokade dem i panna och serverade dem med lite flingsalt mixat med chiliflingor. J hade grillat en lammstek samt halloumi och till det hade vi rösti, aioli och ett gott rött vin. Idag kände man verkligen att man fysiskt hade gjort rätt för sig genom allt fysiskt arbete. Nu leder J den ligan med mest fysiskt arbete, men här är han tätt följd av mig och Alexander. Nu har vi gått på en rejäl promenad med hundarna och nu blir det inget mer jobb dag, utan vila kroppen så att den orkar med ett riktigt fyspass imorgon också.

Gillar

Kommentarer