Skön start på måndagen med

en lång och härlig promenad med Tuffy och Teo och solen värmde härligt och jag fick ta av handskar och knäppa upp jackan. Känns så skönt att äntligen kunna orka gå på rejäla promenader med våra hundar.

Tuffy är riktigt insnöad på dofter, då hon löper, vilket är helt naturligt. Teo är mer intresserad av sin omgivning och vad som händer runt omkring.

Händer en hel i trädgården när det kommer lite värme. Här är en vit bollviva som precis har tittat fram ur jorden. Är lite knoppar på blodfläderna som är beredda på att snart slå ut. Hängsäljen är full av ulliga videung.

Tog en fika utomhus och njöt av det sköna vädret och sitter under vårt silverpäronträd som jag planterade istället för att ha ett parasoll och det är väldigt mysigt att sitta där och dricka lite kaffe och titta på småfåglarna som sitter en bit upp i trädet ovanför mig och titta på när de mumsar på fågelmat och lyssna på dem som sitter och sjunger en trudelutt.

Vår nya såg är på plats och nu är täcksidan uppsatt mot taket över skåpet, då återstår bara taklist och fogning med latexfog. Det går framåt.

Vår ute och klippte lite färska rosmarin som skall hackas till lammsteken. Har en idé om att jag skulle vilja ha en hög inställation, där man skulle få plats med många olika kryddor och ha den i uterummet.

Fick lite målardirektiv då vi kommer inte att sätta upp våra gamla foder utan det blir nya smalare varianter. På bilden i till höger så är det nu målat.

Nu är de nya fodrena uppsatta och jag har fixat till skarvarna och spikhålen med latexfog samt att fönstret är putsat och fint och gardinen på plats. Känns så skönt för varje del som blir klar i köket.

Nu blommar krokusen i en av våra altanrabatter ihop med snödropparna som har blommat ett tag och tulpanerna håller på att titta fram.

Är så härligt att kunna sitta i uterummet och äta och njuta av värmen, där känns det mer som sommar än vår. Har pollinerat vårt persikoträd som blommar för fullt igen, så får vi se om det blir några persikor senare i år.

Här förberett för att kunna skola om lite små plantor för miniväxthuset som de har växt ur och här får jorden stå och bli varm.

Gillar

Kommentarer