Skön solig dag bland randiga tulpaner

En ny vacker tulpansort slog ut idag och dessa bilder är tagna nu på kvällen och då är den nog som allra vackrast. Härligt med randiga tulpaner eller melerade kanske är ett mer passande ord. Är så spännande att vara ute i trädgården och greja , för alltid hittar man något nytt som har hänt.

På dagen när solen skiner så ser samma tulpan ut så här från sidan och så här uppifrån..

Nu har jag reparerat fågelbadet och nu får det stå och torka till i morgon innan jag fyller vatten i det igen.

Fler och fler knoppar börjar att slå ut eller är på gång att slå ut på vår praktmagnolia. Klarade inte av att motstå att ta korta på dessa vackra blommor.

Lewesian blommar för fullt och den har väldigt vackra blommor i härligt klara färger.

Kände att jag behövde ytterligare en "kruka" med grön glasmosaik som ett komplement att ha bredvid de övriga två och tänkte eventuellt ha suckulenter i denna när den är klar. Var lite småpilligt för det gällde att hela tiden hitta två bitar vars totala storlek gjorde att de fick plats på bredden, så det tog sin lilla tid, men roligt är det.

Nu är mosaiken på plats och nu får den stå och torka innan jag kan foga den.

Efter långpromenaden med hundarna så planterade jag ner nedvissnade kungsängsliljor i den rabatten som visas på det vänstra kortet. Här skall jag strax gräva ner nedvissnade tulpaner och hoppas att de kommer upp nästa vår. Vattnade sen rejält.

Nu skall jag njuta av ett glas rosévin och cashewnötter, några tidningar och en bra bok och ligga på dagbädden och bara ta det lugnt. Är rätt trött i ryggen av allt grävande, bärande av betongfat och vattningen av potatishinkarna m.m, så det skall bli skönt att få ligga ner. Sen kommer jag säkert få sällskap av två hundar, men då blir det bara lite mysigt.

Gillar

Kommentarer