Skön hösteftermiddag med bra väder och

jag tillbringade en stor del av tiden utomhus. Planteringarna med alunrot och penningblad har växt till sig och den vingade benveden har nu blivit helt rödfärgat.

Hade hittat några betongsäckar i garaget och fick en idé att jag skulle använda lite stora krukor som jag har sparat och testa att gjuta i dem. Tog ett tag att först tvätta rent dem och sedan att tejpa för hålen med plast. Sen tog jag fram min fina betongvisp.

Tog en liten kaffepaus och njöt av den i uterummet. Teo var fortfarande ganska trött efter promenaden på stan och det kan man förstå, då det blev många nya intryck.

Gick ut och fortsatte med mina betongprojekt och nu skall jag testa och se om det går att gjuta två krukor samtidigt. Blev även lite över till ett betonghjärta. Har tvättat av vispen och hinkarna samt burit in de betongsäckar som blev över in i garaget igen. De är ganska otympliga att bära de där 25 kg säckarna, men man får ju se det som gratis träning. Var perfekt väder för att gjuta i, varken för varmt eller kallt.

Sen tog Teo och jag det lugnt och hade det mysigt i uterummet. Ett tag gnagde han på ben i mitt knä och sedan satt han på trappan medan jag läste i en bok. Man blir faktiskt ganska trött i ryggen av att gjuta då det är ganska tungt och mycket bärande fram och tillbaka, men det är samtidigt väldigt roligt att skapa, även om det tar tid.

Blev färska räkor, aioli, bröd, och vitt vin till middag, vilket är väldigt gott och fräscht samt lättlagat. Sparade några räkor till Tuffy då hon älskar färska räkor, så får hon det som topping på sin mat. Sen fick vovvarna sin promenad och man själv piggnade till efter att ha fått röra på sig igen.

Gillar

Kommentarer