Saker som inte funkar på ena stället

kommer nu till sin rätt som t.ex denna vita krukan som inte riktigt passade in hemma i vårt hus passade alldeles ypperligt i stugan. Är så glad över att vi har sparat vår gamla vardagsporslin som vi fick när vi gifte oss för dessa passar in bra i stugan och miljön där. Ibland är det tur att man inte är så snabb med att slänga gamla saker.

Har köpte lite nya saker till stugan som t.ex detta fatet med ljus och hjärtan och även ljusen på byrån i vårt sovrum. Funderar på om jag inte borde måla den också när jag väl sätter igång med målningen i sovrummet. Såg dock nästan ut som en sotare efter det att jag hade tagit bort all gammal aska från eldstaden, då det är eldningsförbud i den, vilket vi säkert kommer åtgärda på sikt, men inte just nu. Blir mysigt att kunna tända ljus där när vi inte kan elda någon brasa.

Har nu hittat två olika nyanser av grå möbeltyg som jag tänker klä om soffan i vardagsrummet i stugan, då jag inte gillade färgen. Har börjat nåla fast den ljusgrå tyget nertill. Tänker gena lite i kurvorna med detta projektet då jag inte kommer att klä om kudde för kudde, utan lägga alla kuddarna under samma täcke, för tanken att det skall fungera några år. Valde möbeltyger med köpte dem billigt för lakansväv håller inte så bra när man har hundar i familjen. Skulle vilja att dygnet hade några fler timmar för det riktigt kliar av sylust. Vet inte riktigt hur slutresultatet för soffan kommer att bli, men det är roligt att klura och fundera ut lösningar på problemen.

Väggen ovanför kaklet är nu målat för andra gången, men väggen bakom stege och bredvid vedspisen är nu målat för andra gången.

Dörrar och lister och foder blir också vitare i vardagsrummet sakta men säkert.

Tog en liten shoppingtur till Ikea och vi tittade även på bänkskivor till vårt blivande kök som vi inte riktigt har spikat till hundra procent, men troligen blir det en grå bänkskiva till vitt kök. Det är helt klart kul att planera och fundera.

Gillar

Kommentarer