Rogivande lördag

och jag vaknade väldigt tidigt, vilket säkert beror på att jag längtade så efter att få åka ut till stugan och den avstressande miljön här ute. Startade dagen med att jag gick ut och delade vedträn till mindre bitar och sen började jag att elda i vedspisen.
Tog ut hundarna på en promenad i skogen och hittade lite svamp med betoning på lite svamp då det har kommit alldeles för lite regn här ute. Tog lite kaffe och myste medan jag rensade svampen. Rensade också våra rabatter från kirskål, vilket är ett evighetsjobb men än så länge håller jag jämna steg med kirskålen. Sen kom en gröntonad Teo som älskar att få gnida sitt ansikte i nyklippt gräs.
Vi tog ett pass uppe på vindsloftet och fick upp lite mer panel på väggarna och det är ett tufft jobb då inget är rakt utan allt är vint och skeft och panelen är svårt att böja. Blev även mycket mätning för små bitar med olika vinklar. Jag sågar och mäter och sedan hjälps vi åt med att få panelen på plats och när vi lyckats vi i slänten så.är maken blixtsnabb med att skruva fast dem.
Känns härligt att kunna gå ut och fortfarande kunna skörda olika sorters sallad och polkabetor i vårt lilla trädgårdsland.
Blev en god middag med fläskfilé, god sås med gorgonzolaost, sallad och pommesfrittes. Åt nog lite väl mycket för jag blev så trött, men som tur är så piggnar man till efter promenaden med hundarna. Skönt att sen sitta och mysa med tända ljus och spraket från vedspisen.

Gillar

Kommentarer