Planterar för kommande nyttigheter

blev det senare idag och det blev chili av sorten Pedron som vi åt så mycket av som tapas i Barcelona. Salted green hot fried chili med ett glas Cava är inte fy skam och nu tillåter inte vår verklighet att man kan resa så ofta som jag skulle önska till Barcelona, så då får man låta Barcelona flytta hit. Förutom detta så blev det tre olika sorter med körsbärstomater gula, röda och svata samt även gojibär.

Fick till slut alla fröna i jorden och fick lagt över ett tunt lager med jord. Tomatplantornas frön är allt i minsta laget, men det gick hysat bra ändå. Duschade sedan försiktigt över fröna och den nya jorden. Har sedan tidigare några popup-växthus som jag kan rekommendera, för det är lätt att få upp plantorna utan att skada rötterna och de tar inte heller så stor plats samt att man kan ställa dem på varandra om man har ont om plats.

Man lär sig så länge man lever och oftast på sina misstag och själv så tror jag oftast att jag skall komma ihåg på vilken rad jag sådde vad, men det lyckas jag oftast inte med. Jag är ju inte sämre än att jag kan lära mig av mina egna misstag så nu gjorde jag en ritning över hur jag har planerat och hoppas att detta skall fungera bättre, så håll gärna tummarna..

Nu är det lilla växthuset på plats i fönstret och blev nu vattnat. Som ni ser så är ritningen fasttejpat på växthuset, för man brukar behöver snurra runt växthuset och låta alla plantorna få sol och då är det lätt tappa kollen. Nu skall jag avsluta kvällen med lite härlig fotboll och få se mitt älskade FC Barelona spela i Copa del Rey mot Atletico Madrid.

Gillar

Kommentarer