Perfekta förhållanden

för att rensa ogräs och gödsla idag, men inte riktigt lika härligt som gårdagens strålande solsken, men regnandet under natten gjorde att det var lätt att få upp ogräset. Nu är samtliga kantstenar upphöjda och rabatten rensad och gödslad. Skönt att vara ute och greja och att en rabatt nu är klar, men det tar sin lilla tid.

Betongfötterna har nu kommit på plats på ett plant underlag av sättsand och därefter återfyllning med den vita marmorkrossen. Kompletterade denna lilla plats med ytterligare några krukor med rosa ranunkel, murgröna och vita pärlhyacinter, så att den ser lite mer inbjudande ut.

Satt och läste i några minuter medan jag väntade på att kladdkakemuffinsen skulle bli klara. Sen var jag ute och hämtade in en rosa ranunkel som fick bli prydnaden på bordet inför söndagens kaffekalas. Är perfekt att ha lite planteringar antingen med ranunkel eller jordvivor , innan blomningen kommit igång i rabatterna om man lite snabbt och enkelt vill kunna piffa till dukningen lite grann.

Nådde inte riktigt upp till de kaffekalas som min mormor alltid levde upp till med sju sorters kakor, men kunde i varje fall bjuda på fem olika sorter. Mysigt och gott samt trevligt var det och uppskattades av dem som deltog.

​Bra att ha lite färska kryddor hemma då middagens recept gärna ville att man skulle ha färsk rosmarin och det har vi en planta som överlevt vintrarna i vårt uterum som kan förse oss med detta. När det blir varmare så får rosmarinen flytta ut i trädgården. Fick nu också använda min nya kryddsax för första gången, vilket var väldigt roligt.

Efter middagen blev det en timmes rask promenad med vovven, vilket kändes välbehövligt och det gör också att man piggnar till lite grann.

Gillar

Kommentarer