Nytt till stugan och premiärinvigning

och dessa tre grå glasflaskor/ljusstakar köpte jag av en vännina som hade lite av en utförsäljning till närmaste vänkretsen då hon flyttar ifrån ett stort hus till lägenhet. Föll för dessa flaskorna direkt då jag såg dem.

Testade även att ha dem i köksfönstret, men de blir nog bäst i kökshörnet.

Blev sopplunch idag och vi köpte även utrustning för att kunna sota skorstenen, då det ryker in när vi eldar i skorstenen och vi hade en sotaren som gjorde rent innan midsommar så vi kan omöjligt ha eldat så mycket, utan det känns som att något har hänt i samband med takbyte och att vi klädde in skorstenen med plåt.

Nu är kikaren invigd och på plats.

Sen var det dags att testa kanoten och inviga den. Hundarna tyckte att det var väldigt spännande och sedan försvann J iväg på en tur och det såg riktigt proffsigt ut när han gled iväg.

Själv så passade jag på att gå på en promenad i skogen och hittade också lite svamp.

När jag kom tillbaka till stugan så hade mina föräldrar kommit på besök och mamma hade med sig goda kakor och bullar och med sonens chokladmuffins så blev det ett riktigt kakkalas.

Mamma och jag satt sedan och pratade och rensade svamp och jag plockade också några soppar på vår tomt förutom trattkantarellerna som jag hittade i skogen. Var roligt att de kom på spontan besök. Pappa och Alexander tittade på några mattetal under tiden, som han tyckte var lite kniviga. Sen förvällde jag all svamp och kommer frysa ner den.

Vi hade sen räkfrossa på lite drygt 1,5 kg räkor och det räckte precis. Hade även gjort många vitlöksbröd i ugnen. Lyckades smussla utan några räkor till hundarna för de tycker så väldigt mycket om det. Nu skall vi titta på några mattetal och sen blir det filmmys.

Gillar

Kommentarer