Nytt som blommar, bad och besök

Jag blev så glad när jag upptäckte att den rosa stäppsalvian hade slagit ut.
Att sitta i skuggan och läsa var lagom då tempen visade över 30 graders sträcket.
Hundarna och jag badade så ofta, så det gick inte att hålla räkningen på alla gånger vi badade. Vi konkade och bar även en massa sten i vattnet och fyller på piren med sten, då isen flyttar på en massa sten och vi kan se på äldre fotografier av stugan som vi låtit hänga kvar att piren var mer fyllig, så det är bara att fortsätta det jobbet. Det var den enda fysiska aktiviteten förutom att promenerar medhundarna och vattna som man orkade göra i värmen.
Hyfsat tidigt på förmiddagen var det skönt att ligga några minuter i solen och Tuffy som ligger här bredvid älskar verkligen värmen och solen, för när vi alla andra sitter i skuggan, så ligger hon i solen utanför parasollets räckvidd.
Bryggfrukost med färska hallon, hemma gjord müsli, fil samt ett ägg gör magen mätt och belåten.
Vi hade besök på eftermiddagen och medan jag åkte och hämtade sonen som hade gjort sista dagen på sitt sommarjobb, så fixade grabbarna mat och fick tillaga köttet på spisen som omväxling då eldningsförbud gäller för grillning även på den egna tomten sen några dagar tillbaka. Var underbart att se sonen glädje över att få bada då vi kom fram till stugan. Han hade verkligen längtat efter att få göra det efter att ha jobbat i värmen. Mycket badande tar ut sin rätt och efter promenaden, så somnade Tuffy så gott på soffan medan vi vuxna satt och pratade och barnen spelade fotboll.
Som så många andra så bänkade vi oss för att få se rödmånen, men det var först molnigt och ingen måne alls var synlig.
Men till slut såg vi månen när molnen hade försvunnit. Nu är min mobilkamera tyvärr ingen hitt att ta bilder när det är mörkt och jag hoppas att ni har bättre bilder. På bilden till vänster så har den varit helt röd men är på väg att bli sig själv igen och på bilden bredvid är den nästan helt vanlig igen. Roligt att ha fått sett det och vi nyttjade vår stora kikare till att titta på det på nära håll och det var helt klart riktigt coolt.

Gillar

Kommentarer