Nya tester

blev det igen hos veterinären för att säkerställa att Teos tillfrisknande går åt rätt håll. Han är helt klart piggare och det visade också blodprovet, som vi fick svar på några timmar senare. Det kan dock dröja upp till 6 månader innan han är helt återställd pga en sjukdom som man kan få av fästingar, dessa otrevliga små djur. Teo fick lite leverpastej när han hade varit så duktig. Sticket gjorde honom inte så mycket, men att få ett plåster på ena frambenet var väldigt jobbigt, men det kunde vi snart ta bort och sen åkte vi hem.

En nya vacker allium har slagit ut i ena altanrabatten, full med vackra små stjärnor som bildar en vacker helhet.

Den första lilla tomaten håller på och bildas och enligt alla små blommor, så kommer det att bli några till, vilket vi ser fram emot.

Gjorde en ny plantering till denna platsen då det är mycket skugga här och då passar alunrot och plättar i luften helt perfekt. Jag hoppas att den kommer att trivas här.

Flera av jättevalmon är på väg att slå ut. Den första som slog ut är mer röd i färgen och är säkert någon form av korsning, för jag köpte dem med den mörkt gammelrosa tonen, så egentligen stör den röda tonen mig ganska mycket men jag har inte hjärtat att klippa av den, möjligtvis för att ta in den och sätta den i en vas i vårt nya kök, för där hade den kunnat passa in. Tror dock att den får stå kvar idag.

En vacker dahlia har slagit ut i läcker rosa ton.

Gillar