Ny titel

eller eventuellt blivande titel kanske är mer korrekt, för idag började vi att skörda en massa vindruvor med tanken att göra eget vin, så titeln kanske blir vinproducent, vem vet. Vi har ätit en del vindruvor och det känns hemskt onödigt att behöva slänga bort en massa, så nu tog vi tag i detta och nu är det bara att börja rensa.

Åkte iväg idag och inhandlade diverse praktiska detaljer som man behöver när man skall göra vin. Just idag så firar vi jämn månad, så då åt vi lite xtra gott till middag med grillade fläskfilé, pommes, grillad haloumi, sallad med melon, sojabönor, rostade sesamfrön, honungsmelon samt mozzarella och lite dressing samt ett gott rödvin. Sen är det tur att vi har hundar som behöver gå en långpromenad, för annars hade vi nog hamnat i matkoma. Tog ett pass med stavarna då jag hade suttit framåtböjd i några timmar med att rensa vindruvorna i samma tokiga ställning.

Efter ytterligare några timmars rensande var det dags att sätta igång med själva processen. 9 kilo vindruvor blev slutresultatet. Använde en potatispress som hjälpmedel för att mosa druvorna. Kände mig inte så tilltalande av att trampa omkring bland druvorna. På bilden till höger att druvorna mosade med strösocker samt hett vatten och sen tillförde vi lite mer kallt vatten.

Tog ett varmt bad utomhus och det behövde kroppen och det var riktigt härligt. Nu väntar jag bara på att druvblandningen skall få rätt temperatur, så att jag kan blanda i jästen.

Gillar