Nu är det snart dags för oss att tävla i rallylydnad, men

först fixade vi oss en plats att vara på och vi är nu anmälda och har hämtat ut skissen på tävlingsbanan. Strax är det banvandring och genomgång ihop med domaren. Var en väldigt trevlig och klurig bana som vi fick.

Nu är tävlingen i full gång och det dröjer ett tag innan det är vår tur då det var många deltagare i fortsättningsklassen. Vi gick en liten promenad och värmde sedan upp innan det var vår tur och vädret visade sig från sin absolut bästa sida, var helt underbart.

Det gick ganska bra och vi klarade av att få ett godkänt kvalificerande resultat, vilket var roligt, då vi inte har hunnit med att träna så mycket som man skulle ha velat. Vi kom på en delad nionde plats. Jag passade på att ställa lite frågor till domaren efter prisutdelningen, för att förstå vad jag hade gjort för fel och hon berättade vad jag hade gjort och det var t.ex dubbeltramp med mina fötter som jag inte ens hade noterat att jag hade gjort. Är suveränt att man får möjlighet att ställa frågor, efteråt när man har fått sitt protokoll och ser på vilka moment som man har fått avdrag, för då kan man träna lite extra på det som man hade missat och som vanligt så orsakade jag fler missar än vår fantastiska vovve, så det är nog jag som behöver träna mer helt klart. Typiskt att man har lagt sig till med ovanor som dubbeltramp under vårt långa uppehåll och det blir en utmaning att träna bort det till nästa gång. Blir så imponerad av dess fantastiska domare, dels för att de alltid är beredda att svara på alla frågor och är så hjälpsamma, men framförallt allt de kan komma ihåg alla ekipagen och förklara att där gjorde jag så och där gjorde jag si. Medan jag ställde frågor till domaren så passade Tuffy på att öppna sitt pris och åt upp mer än hälften och det var hon givetvis värd.

Teo blev överlycklig när vi var tillbaka för nu hade han fått klara sig utan sin mamma i drygt 5 timmar, så han till och med låg bredvid henne på den soligaste och varmaste platsen i vårt uterum och det brukar han inte göra i vanlig fall. Sen passade både Tuffy och jag på att vila oss för det tar på krafterna att tävla och vi var båda två rejält trötta.

Rosenflockeln blommar för fullt och var full med fjärilar och bin och flera är nu högre än vad jag är.

Teo var pigg och utvilad och hängde med ut i trädgården och vi övade då på lite kontaktövningar samt lekte. Sen var det matdags och promenad.

Gillar