Njuta av egenodlat

är något som jag uppskattar och nu börjar säsongen med fikon lida mot sitt slut, men jag hittade fem färska fikon i mörkret.
Så till kvällsmål njöt av färska fikon, chevréost, rostade pinjenötter, grönsallad och dressing bestående av honung och lite soya.
Innan hade vi tagit en rejäl promenad på drygt en timme i mörkret. Vi såg en stor båt passera i kanalen. Efteråt satt jag och läste i en bok och hade en hund vid mitt knä och när Teo inte fick plats i soffan, så lade han sig som en kudde på ryggstödet. Han halkade dock ner lite när jag reste på mig för att ta kortet.
Var hemma på lunchen och tittade till sonen som har lov och tog sen ut hundarna en sväng i trädgården och började plocka bort löven, för att sedan ta borta alla små stenarna runt den japanska vattustenen.
Nu är alla löv och stenar borta och stenarna, men även några löv får övervintra i denna vit plåthinken. Har nu gjort dessa förberedelser för att lite senare i veckan kunna rulla bort vattustenen och ta upp pumpen för säsongen.

Gillar

Kommentarer