Mysig lördag och nya projekt i stugan

Vi hade en mysig avslutning på lördagen med massor med ljus och nu lade jag även ljus i glasen på verandan. Blev en riktig underbar middag med god grillad fläskfilé, potatisgratäng och svampsås med svamp från skogen här utanför som blev pricken över i:et och kanske blev den lite extra god för all den kärlek som den fick och den lilla skvätten konjak gjorde nog sitt till.
Dagarna blir allt kortare, men solnedgången var fin.
Var lite sugen på att börja måla uppe på vinden, men just nu behöver vi mer material och få lister på plats innan det är dags att börja med målni gen, så istället började vi riva ut väggar i Amandas stuga. Blir fort mycket skräp som jag stuvade undan det, medan maken rev mer det hela. Teo var annars min lilla hjälpreda när jag skulle mäta och såga till den nya väggpanelen.
Nu har vi börjat att bygga upp väggarna igen och vi körde med handsåg, vilket funkade bra det med.
Innan vi revs väggarna så såg det ut så här och på bilden till höger så har vi rivit ut det mesta och börjat bygga upp med små väggar och skapar mer en sovalkov, vilket är ett måste för annars kommer taket ramla ner också.
Vädret var helt ljuvligt och den som var bäst på att ta tillvara solens strålar var Teo som låg på solsängen och njöt.
Tog sen med fikan ut och gjorde honom sällskap. Blev hemgjorda chokladbollar rullade i Oboy, men de blev faktiskt inte så tokiga och vi behövde lite energipåfyllning.
Nu har vi kommit ytterligare en bit på väg och till slut så var även den sista lilla biten täckt av panel. Återstår att köpa lite lister och få dem på plats, men nu är de grova dragen gjorda och en sovalkov skapad. Kommer nog bli bra till slut, men vi kände oss nöjda med dagens arbetsinsats.
Salladen fortsätter att växa och kämpa på och jag skördade polkabetor och det känns så lyxigt när man kan servera sina egna grönsaker.
Att kunna sitta och njuta av frukosten i lugn och ro är verkligen ett av de bästa ögonblicken på helgen och nu har jag även tänt vedspisen och vår lilla fläkt står nu still, men det dröjer inte så länge förrän den börja rotera och blåsa ut varmluften. Maken är redan ute och kollar läget. Teo har sovit som en stock och vi har också lyckats få i honom mer mat. Saknar allt Tuffy, men jag vet att hon har det bra med Alexander och Amanda som ville stanna hemma. Kändes dock bra att kunna ge Teo lite återhämtning för han blir så stressad av alla hormoner i kroppen när Tuffy löper. Saknar allt våra ungdomar också, men de har valt att stanna kvar hemma och det har ju inte Tuffy gjort på samma sätt och det var skönt för oss också att få sova ut, för det har varit en tuff vecka med lite sömn mest beroende på en vankande och orolig Teo, så detta var välbehövligt återhämtning för oss alla.

Gillar