Mysig lördag med diverse aktiviteter

Något lite svalare var det idag, men alldeles lagom varmt för att sitta ute i short och linne och njuta av det varma vädret.

Tuffy och Teo höll mig sällskap och njöt av värmen precis som jag. Sen tog vi en skön långpromenad.

Muslin får stå på tork och Teo kollade proceduren och vem vet matte kan ju tappa något eller så får man en godis för att man är så gullig och ställer upp på bild och självklart så fick han det.

Detta är nog det trädgårdsarbete som jag gillar minst nämligen att bryta av alla överblommade blommor på vår rhododendron. Är ett riktigt kletigt arbete, men det är som sagt bara att sätta igång och att man skall göra det är för att inte växten skall ödsla växtkraft på blommorna utan att det går tillbaka till växten och den kan lägga kraften på att producera nya blad.

Går så sakteliga åt rätt håll och denna gången så testade jag att ha handskar på mig, för annars så tar det nästan några dagar att bli av med den kladdiga kådan som fastnar på händerna. Tog ett lite tag innan jag fick in den rätta knycken med handskarna på för precisionen blir faktiskt något sämre, men ganska snabbt så funkade det hyfsat bra och det var så skönt att slippa ifrån kletet från kådan.

Nu var det avklarat och nu återstår att gödsla och vattna.

Skönt att ta en liten paus och göra något annat, så vi tog en tur på vår motorcykel och hälsade på några vänner som dragit igång med att bygga en altan och handlade lite på vägen hem.

Passade på att plantera om i lådorna då murgrönan inte ser ut att må så bra. Den klarade av vintern, men nu har den givet upp. Bilden till vänster visar när jag har ersatt murgrönan med penningblad och bilden till höger visare hur det såg ut innan.

Nu är jag klar med framsidan för idag och det är nu både gödslat och vattnat. Rhododendronen såg faktiskt lite hängig ut. Skall bara vattna lite på baksidan och sen skall jag slappa och ta ett skönt bad ute i trädgården och bara njuta av tillvaron.

Gillar

Kommentarer