Mysig dag i trädgården

Efter en långpromenad i skogen tog jag fram några dynor för att sitta och mysa med en kopp kaffe och få pulsen att gå ner efter allt klättrande i bergen med hundarna. Hann knappt ta fram dynorna förrän två små hundar hade ockuperat platsen.

Att vår tik Tuffy sätter sig där är inte så förvånande för hon brukar gärna vilja ha den sista skvätten kaffe från min kaffekopp och det klart att hon får den. Sen kom även Teo fram för att kolla vad det var som hans mamma drack och tyckte var så gott. Dags att jobba lite också.

Är nämligen hög till att klippa dvärgpraktspirean och efter ett tag så var det klart.

Vi monterade sedan fast ett locklyft på vårt spabad, vilket blir toppen då jag har svårt att själv orka ta bort hela locket. Nu kommer det att gå betydligt lättare.

Städade i en liten rabatt och myllade försiktigt ner lite benmjöl. Lät löven ligga kvar och skydda perennerna som är på väg upp för att skydda den mot kyliga nätter som fortfarande förekommer. Bilden till höger visar hur det såg ut innan. Så något bättre blev det.

Planterade förra våren ett magnoliaträd som heter Black Tulip och den ser peppar, peppar ut att ha klarat vintern. Kommer så väl ihåg när jag stod i kön till kassan för att betala mitt Black Tulip-träd hur en äldre kvinna kom fram och sa till mig att det är ingen idé att du köper en sådan, för den kommer bara att dö. Sen gick hon glatt sin väg och där stod jag kvar med mitt träd i kassakön. Är väl medveten om att hellre vill vara i en växtzon som är lägre än den vi har här, men genom att de den en upphöjd rabatt i ett skyddad läge, så kanske jag har lyckats med att knäcka en zon, dvs att få en gynnsammare läge än vad jag har i resten av vår trädgård. Skall inte ropa hej än, men det finns just nu några små knoppar på trädet.

Flyttade ut sidostyckena till det lilla växthuset och målade den andra sidan med grundfärg. Teo gjorde mig sällskap.

Vår lilla uterumshumla verkar trivas hos oss och jag visade den några vita bellis och den flyttade sig från blomma till blomma.

Nu hade några vita pärlhyacinter börjat att blomma i uterummet.

Tog en liten sväng med våra hundar och sen var det dags för lite fika.

Är aldrig fel med lite gofika på helgen, men hade även kompletterat den med lite färska hallon och blåbär. Teo och Tuffy höll mig sällskap.

Gillar

Kommentarer