MyDog i Göteborg var vi på idag och vi startade tidigt, så att vi

var nere i god tid på utställningen och det behövs om inte annat för att en liten valp skall hinna acklimatisera sig i den ovana miljön med extremt mycket hundar, människor, lukter och ljud. Vi hittade vår ring där vi sedan skulle visa upp oss och hittade även en plats där vi kunde sitta. Hade även med en resebur, där Teo fick vara ibland.

Hade en väldigt trevlig och bra domare som lät oss gå ett varv extra för helt plötsligt så var inte Teo alls intresserad av att gå, men han kom igång och gick riktigt snyggt. Sen skall man stå och posera snyggt framför domaren och det är inte heller alltid så lätt, framförallt inte att stå åt rätt håll och visa upp sin bästa sida och det kanske inte är att vända rumpan mot domaren.

Fick honom att stå riktigt snyggt till slut åt ett bra håll, så att domaren kunde se honom. Tyckte Teo var duktig för det var första gången och han har aldrig gått i en ring på en sådana matta, så det var mycket som var nytt. Fick bra omdömen av domaren på Teo tyckte jag. Vi träffade många trevlig människor. Fick höra av andra som var där och ställde ut sina noffar att någon av dem hade haft en valp som vägrade att gå på mattan på sin första utställning, så det fick ge upp med en gång. Kommer nog att gå bättre nästa gång, när Teo förstår vad det är frågan om. Är stolt över honom för hans insats då det är en väldigt stojig och stressad miljö och han kände naturligtvis av att jag var nervös, vilket påverkade honom också. Jag är ju inte världens bästa handler precis, för det är en hel vetenskap i sig och det är inte för inte som det finns professionella handlers. Vi var båda väldigt trötta efter vår insats, men samtidigt var det väldigt roligt och det var underbart att maken följde med, för det är mycket som man skall bära med sig och då är det skönt att vara två.

Gillar