Mydog i Göteborg

var det idag och vi åkte i god tid för ibland kan det ta tid innan man kommer in och det kan bli veterinärbesiktning, så det gäller att ha marginalerna på sin sida och så kan också hunden och vi behöva acklimatisera sig till lokalen, omgivningen och situationen, hitta parkeringsplats, hinna rastas etc.

Så var det då vår tur att gå in i ringen. Är alltid supernervös och det smittar ju av sig på Teo, men vi kom iväg och han var glad med svansen i krull. Är min gulliga dotter som hjälpte till att fotografera Teo och mig när vi var i ringen. Var väldigt roligt att hon ville följa med maken och mig.

Vi hade en väldigt trevlig domare Renée Sporre-Willes som var väldigt hjälpsam och gav tydliga instruktioner hur hon ville att man skulle uppträda och vad hon ville se. Jag uppskattar det väldigt mycket då det är bra med tydlighet speciellt när man själv är nervös. Momentet med att bli hanterad och titta på tänder gick bra och som ni ser tyckte Teo att det hela var helt okej, då han höll svansen upplyft.

Sen fick vi gå ett varv, så att domaren kan studera hur Teo rör sig.

Detta momentet med att stå stilla och snyggt är inte helt lätt. Någon gång så satte han sig, men man får komma med muntra tillrop och jobba vidare och det fungerade hyfsat bra.

Nu var vår tid på mattan ute och domaren hade gjort sin bedömning. Vi fick Excellent (utmärkt) och det är jag väldigt glad över.

Här är jag och är nöjd och glad över vad Teo presterade. Här bredvid är dommarens noteringar, där det står att han har bra proportioner med mycket bra huvud, ögon och öron. Har en kompakt kropp (vilket är positivt för denna rasen). Han har bra vinklar, men något för glad svans (vet inte vad jag skall göra åt det). Rörde sig dock lite för brett fram och sedan så får jag ta åt mig den bistra sanningen att pälsen inte var i den bästa konditionen, för det kan inte Teo hjälpa. Förra gången räckte det med att starta trimningen två månader innan, men det gjorde det uppenbarligen inte denna gången. Pratade med andra duktiga uppfödare inom rasen om hur de gör och fick lite bra tips. Alla inom vår ras är så goa och trevliga och delar med sig av tips och råd, när man ber om det. Vi tittade oss omkring och sedan drog vi oss hemåt igen. Träffade även lite känt folk från svenska brukshundsklubben när vi gick förbi deras monter. Tack och hej för denna gången MyDog.

Gillar

Kommentarer

sylwia hedlund
,
Kul att det gick bra för Teo. Att vifta på svansen med sådan glädje måste väl vara pluspoäng. Teo är toppen hund. Kram
annsgarden
annsgarden,
Ja det var verkligen roligt och tack! Att han har en glad svans är inget vi kan göra något åt och för mig är det viktigt att han tycker att det är roligt med utställning och det tycker han att det är 😊
nouw.com/annsgarden