Mycket motion blev det idag

då vi först gick en 18-hålsgolfrunda och det gick ganska skapligt bra med trevligt sällskap och sen var det middag när vi kom hem. Därefter en rejäl promenad med hundarna och sen tog jag ett stavpass på dryft 30-minuter efter det, för jag kände att min rygg och axlar behövde det.

Varmt var det och jag hade klätt mig för lite kallare väder, då det skulle vara molnigt och komma några regnskurar, men så blev inte fallet, utan 27 grader och sol. Löste det genom att kliva ner i sjön och kyla ner fötter. Skorna och strumpor blev blöta, men det var bara så skönt. Så nu står skorna på tork på vår ena altan.

Men nu avslutar jag dagen och unnar mig ett glas rosévin och sitter i skuggan under vår pergula med vitt blåregn och vindruvor.

Tuffy sitter bredvid och Teo går omkring nedanför oss.

Är som att sitta i en djungel och här under taket på pergulan planerar jag för att sätta upp lite lampor. Skall börja leta aktivt efter detta, för jag vet precis vad jag vill ha. Jag har liksom redan bilden klar för mig i huvudet, vilket kan vara en utmaning att realisera, då det kanske inte finns det jag vill ha, men det vet jag ju inte förrän jag har börjat och leta.

Är inte helt fel att sitta och filosofera, för nu fick jag en ny idé om att jag skall ta bort landet och göra en högbyggd rabatt på halva storleken och sedan skall jag bygga ytterligare en bänk att ha framför den. Först krävs dock att jag tar hand om plantorna i nuvarande landet och att jag gräver bort gruset, för det vill jag säkert kunna återanvända. Därefter är det bara att skyffla upp all jord. Kan nog göra det mesta själv, i form att göra ritning, såga och skruva, men jag skall se om jag kan sälja in idén till maken, för det går snabbare om man är två som jobbar i stället för en. I morgon skall jag krypa under vår altan och se vad vi har för virke som ligger där och har jag tur så kanske vi slipper åka till en bygghandel. Dock är det långt kvar innan det är dags att såga och skruva, men jag blev ruskigt sugen på att börja sätta i gång, men jag får vänta tills i morgon. Vem vet jag kanske kommer på något ännu bättre efter en god natts sömn, men just nu så skall jag bara njuta av nuet under vår pergola.

Gillar