Mycket att titta på i Berlin

och vi skrapade bara på ytan. Vi besökte bland annat Brandenburger Tor och runt detta monumentet pågick mycket annat som till exempel Mario och Luigi, vilket framgår av bilderna nedan.

Vi gick även och tittade på monumentet över Berlinmuren som finns bevarat, vilket är väldigt verklig för oss, men som är bara historia för våra ungdomar. Nu fick de en annan bild av det hela.

Vi läste historierna om olika människor som hade förstörts på grund av denna mur och deras anhöriga.

Vi lyssnade och såg alla personerna som hade dött på grund av denna muren. Var tungt att uppleva, men ändå nyttigt, för man skall inte blunda för allt hemskt som har hänt.

Vi besökt många olika platser i Berlin bland annat Alexander Platz, vilket är lite kul i sammanhanget då vår son heter Alexander.

Från Alexander Platz så körde de med fritt fall från hotellet Park Inn, vilket man inte riktigt förstår att man vågar utsätta sig för. Vädret var varmt och vi gick mycket. Vi hade gått över 15 000 steg redan vid mellanmålet.

Var skönt att hitta en skuggig plats att fika på och då blev det glass i olika former och öl.

Lite sugen blev man på att ta en båttur i värmen, men det blev inte så denna gången, då vi var på väg till nästa ställe.

Tog kort på ytterligare en fin graffitimålning samt när grabbarna tog en duell i fotboll. Såg ut som att sonen vann.

Hela hotellet är fyllt av fotografier på gamla filmstjärnor och vi hittade även några svenska storheter bland dem som Ingrid Bergman och Greta Garbo. Grace Kelly och Audrey Hepburn ser ni ovanför svenskorna.

Frukosten var helt fantastisk. Började med flingor och musli med fruktsallad, sen var det smörgås och jordgubbar samt sötsaker. Gällde att ladda rejält då det var mycket som vi skulle se idag.

När maken och jag gick en extra sväng för att reka inför kvällens middag och hitta några lämpliga ställen att välja mellan, så dök denna skönheten upp, vilken lycka att få se en mattsvart Lamborghini. Det ser man verkligen inte varje dag.

Gillar

Kommentarer