Min sista semesterdag

blev bara bättre och bättre. Har nu varit och köpte ett par fina klematis av sorten Piilu som skall klara av att vara planterad i kruka och nu är jag äntligen klar med allt planterande och visste är de väl underbara.

Hade redan penningblad i krukorna som är tre till antalet och jag fick börja med att försiktigt gräva upp dem och att sedan isolera krukan, vilket är ett försök i från min sida för att se om det kan hjälpa klematisen att överleva vintern, för krukorna väger alldeles för mycket för att bära in dem i vårt uterum.

Tog ett tag när man skall ta bort befintliga plantor och gräva ur jorden samt isolera och sen i med klematisen, all jord och till sist penningbladen och sen var det bara att vattna rejält.

Innan jag åkte iväg och handlade växter så var det fint väder så jag passade på att njuta av frukost utomhus denna dagen som är min sista semesterdag och i dag var Teo snabb med att hinna ta platsen bredvid mig på den andra dynan. Passade på att ta ett kort på sommarnejlikorna som jag tycker är så fina.

Tuffy hamnade då nedanför och det gillade hon inte så speciellt mycket så ganska snart så lurade hon bort Teo från platsen bredvid mig genom att lossas vara intresserad av en hundleksak på vår gräsmatta och då hoppade Teo ner och tog leksaken ifrån Tuffy och då var Tuffy snabb med att hoppa upp bredvid mig. Är ganska kul att se hur Tuffy lurar lille Teo. Inte för att Teo såg missnöjd ut, för han hade ju lyckats ta leksaken ifrån mamma Tuffy.

Började trippen med ett stopp på IKEA och kompletterade vårt kök med lite grejor. Teo var snabb med att kolla om det var något intressant i påsen, men det var det inte, så då satte han sig snällt ner framför den när han hörde klicket från min kamera. Hade tänkt att få en bild när han var i papperskassen, men det gick som sagt inte utan han ville posera istället, så det var bara för mig att köpa läget.

Dagen till ära så har min favoritblomma, solhatt av sorten Magnus, börjat att blomma och den uppskattas av både humlor och bin som ni ser av bilden.

Maken grillade en hel oxfilé, vilket är min absoluta favorit samt gott vin och han har verkligen gjort väldigt mycket för att detta skulle bli en bra dag och att jag inte skulle känna mig deppig. Han är verkligen bara för underbar och det vet han om, för det är jag väldigt noga med att tala om, för om man inte talar om det så kanske den andra personen förstår hur glad man blir. Kommunikation är ju det svåraste som finns och det är alltid så lätt att missförstå något eller varandra, så därför försöker jag alltid vara lite extra tydlig. Har varit ute och provställt lite jordgubbsplantor och några perenner i vår nya låda och vattnat dem, för nu blir det inte mer plantering idag, utan det får bli i morgon.

Gillar

Kommentarer