Midsommardagen

startade med frukost utomhus och ganska snart fick jag sällskap av vår lilla vovve.

Planterade om några rosa solrosor och röda rubeckor i större krukor och sen var jag lite sugen på kaffe och tog fram solstolen och satt och njöt där i några minuter innan jag började med kantklippningen i vår trädgård.

Valparna tar en väldigt stor del av vår tid. Idag var det kloklippning på dessa små och det var inte så lätt, men det tog sin lilla tid, för man vill ju inte klippa fel. Klippte sen håret på sonen, som kände sig lite långhårig och vill ha snygg frisyr till sen födelsedag som är i morgon. Gick sen till attack mot bladlössen på våra rosor och sprutade dem med såpvatten när de inte längre var i värsta solgasset.

Eftermiddagsfiken tog jag utomhus och hade sällskap av stålmusen, barnen ville fika inomhus. Idag testade jag att ta upp färskpotatis från de andra specialhinkarna s k potatispots och det var faktiskt dubbelt så mycket potatis i den som i två vanliga 10 liters hinkar. Blir intressant och se om det är lika mycket potatisar i den sista potatispots som i den jag tog idag och om den teorin håller eller inte.

Fogade ytterligare en stegplatta och polerade den tog fogen slut och hinna åka och handa ny får väl vänta tills nästa helg. Nu skall jag ut och vattna mina rosor och duscha bort såpvattnet.

Gillar