Middagshjälp

fick jag av sonen som fixade middagen idag och det är guld värt, för då kunde jag springa runt och fixa en massa småplock i huset. När middagen sedan var klar så satt jag i trädgården och njöt av den. Sonen ville helst sitta inne, så då fick han göra det, men jag kände att jag bara längtade ut efter att ha suttit inomhus hela dagen och det var fullständigt ljuvligt skönt.

Efter promenaden med hundarna, så passade de två livsnjutarna på och mysa i vårt uterum, medan jag diskade upp kastrullen och stekpannan. När detta var klart så var det dags att ta tag i en lönnbuske som hade växt alldeles för mycket.

Bilden till vänster visar busken innan jag har gått loss med sekatören och på bilden till höger så ser ni resultatet efteråt.

Busken sett från några andra vinklar då den är klippt och nu så släpper den in även lite kvällssol till vindruvorna och det vita blåregnet, men den är fortfarande till hjälp som insynsskydd. Har försökt att ta död på denna ogräsväxt flera gånger, men misslyckats, för jag hade tänkt sätta en bambu där, men just för tillfället så leder busken med 1-0, men får finna sig i att bli hårt nedklippt mellan varven. Är faktiskt inte riktigt säker på att en bambu skulle kunna överleva i den näst intill jordlösa stället med bara berg runt omkring.

Vi har en dotter som tar studenten om lite drygt en vecka och har börjat att köpa på mig lite saker som vi kan spöka ut huset och trädgården med enligt önskemål. Maken vill gärna ha papptallrikar och plastbestick, men jjag måste erkänna att jag är lite tveksam till det. Visst är det praktiskt, men de är oftast inte speciellt snygga och så smakar inte maten lika gott på dessa. Har dessutom inte hittat några snygga papperstallrikar, så jag har nu delegerat den uppgiften till min gullige make och fortsättning följer.

Gillar

Kommentarer