Middagen blev väldigt lyckad

vi kollade först rekommendationerna som fanns från hotellet och tog sikte på den restaurangen, men det var inte så mycket folk där, så beslöt oss för att gå vidare då det var en skön kväll. Vi kollade lite förslag via en app och hittade att det fanns en tapas restaurang och satte fart mot den. När jag såg flaggan utanför så var vårt öde bestämt det här var restaurangen för oss.

Bara namnet gav goda vibrationer Canblau som jag genast kopplade till blaugrana, maken hängde inte riktigt med på den kopplingen, men när han såg Barcatröjan innanför dörren till restaurangen så förstod han.

Stället var fullbokat , men vi lyckades få plats och ibland skall man väl ha tur. Tog kort på ena baren bakom mig, då den hade mosaikmönster och färgskiftningar från vänster till höger och det gällde även den andra baren som fanns här, men det var så fullt med folk så jag tog inte fler kort för alla gillar inte att vara med på kort. Dessa två mosaikbaren och dess färgskiftningar fick mig att tänka på Antoniou Gaudi som gjort många specialla byggnader i Barcelona och speciellt gjorde jag kopplingar till bänkarna i Park Guell. Maten var fantastiskt bra med först fyra olika kalla tapas rätter och det ni ser på bilden är den kalla tallriken med rökta räkor i aioli, seranoskinka, marinerad lax i sesamfrön och serverad med vitkål samt nötkött marinerad i färska kryddor. Det var väldigt gott och sen kom de varma rätterna. 

Gillar

Kommentarer

sylwia
,
Härligt ha det så bra och massor med avkoppling. kram