Med och motgångar, sånt är det

Har fixat iordning denna hyllan som förut hängde i köket. Den var flottig och hemsk och hade trillat i bitar, men först skrubbade jag den ren med varmt vatten och diskmedel. Sen fick den torka och sedan limmade jag ihop den och nu sitter den på en annan vägg istället. Nu har jag ställt dit delar av vår gamla bröllopsservis som äggkoppar, sockerskålen och gräddkanna.

Hade tidigare använt en grå olja till bordsskivan, men den ville aldrig riktigt torka utan var klibbig och så vill man ju inte ha det. Så fram med slippapper och så tog jag en annan färg istället och det kanske var tur att oljan inte fungerade för denna blev ett klart. Ibland kanske det är tur att man misslyckas och kommer på en bättre lösning.

Var en underbar morgon och jag satt utomhus och åt frukost, men det tog lite tid då Teo ville mysa och sitta i knät och gosa och ibland får saker ta lite tid och det gör ju ingetnär man har semester. J hade redan ätit klart och började ta bort ett ruttet tak på huset som kallas Rosenbad.

Det nya taket börjar ta form, men sen tog brädorna slut, vilket är typiskt, men oftast är det inte så lätt att räkna ut virkesåtgången. Får handla mer imorgon.

Nymålade tavelramen med tavla spikades upp på väggen. Målade skåpet och nattduksbordet för sista gången hoppas jag. Nu får det stå och torka.

Äntligen så har jag målat klart, vindskivor, Sims och knutbrädorna på denna gaveln. Känns så skönt för det går så långsamt och virket dricker färg känns det som.

Började riva bort de gamla underskåpen.

Mycket skräp blir det som sagt och det får vi ta hand om sen. Vi behövde åka hem idag så vi får fortsätta med köket imorgon. Dels fick vi det inte helt tätt med kopplingarna och får ta proffshjälp med det. Trodde vi skulle fixa detta då vi gjort om vårt kök hemma, men ibland går det inte som man har tänkt sig och då får man ta in hjälp. Sånt händer ibland.

Vattnade krukor som var snustorra och sen avslutade vi kvällen med ett varmt och skönt spabad och det var så ljuvligt.

Gillar

Kommentarer