Med full fart

startade dagen och även den nordiska palmen börjar att växa till sig riktigt bra och vår lilla vovve passade på att vila i värmen i uterummet, medan jag grejade i trädgården.

Ytterligare en knopp har nu slagit ut på vår nya magnolia Black Tulip och här gäller det att dokumentera det hela för blomningstiden är kort och här får jag väl vara tacksam för att vädret är kylslaget så tar blomningen lite längre tid.

Vågade nu klippa ner fjolårets gräs, då det har fått rota sig sedan jag planterade om dem för ca 14 dagar sedan. Tog även en bild på ena rabatten med rosa och "svart" tulpaner, då det blir ganska effektfullt.

Gräset som jag klippte ner skall jag använda till att förlänga spaljerna i krukorna, då klematisen har börjat att växa. Genom silverpäronet får vi taket och krukorna med spaljerna samt den brokiga kornellen blir väggarna och så har jag gått tillväga när jag har skapat våra rum i trädgården, dvs på precis samma sätt som när man skapar ett rum i en lägenhet eller hus, så vill man ha tak, väggar och golv. Imorgon skall jag fixa med spaljerna till krukorna.

Rodedendronen på vår framsida blommar för fullt och det surrar för fullt i luften av rusiga humlor som är alldeles täcka av pollen. Låter så himla härligt med detta surrande.

Efter middagen och promenaden med vovven så fanns det mycket energi kvar och då nyttjade jag den till att borra två hål i krukan och det var ganska jobbigt, men gick till slut. Letade fram kärran och fick upp krukan på den och fick släpat (rullat) fram kärran till murkanten och där hjälpte maken mig med att få ner den på backen och sen kördes den till vår baksida och står nu på sin tänkta placering. Återstår att göra två krukor till, men först måste jag se till att handla hem lite mer finbetong, då det går åt ca 60 kg betongpulver till en kruka.

​Vårt äppleträd hade börjat blomma idag och det var bara några enstaka blommor som hade slagit ut, ganska högt upp i trädet, men jag lyckades få med en av dem på bild och det får avslutad dagens blogginlägg.

Gillar