Målarkladden

dvs jag har nu äntligen målat alla väggarna en gång. Det tog cirka tre timmar och jag drog igång ganska strax efter långpromenaden med hundarna. Har haft sällskap av Teo som emellnåt pockade på uppmärksamhet. Antingen ville han leka och hämtade leksaker eller så vill ha gnaga ben och då vill han helst sitt i knät och göra det, vilket inte riktigt går ihop med målningsarbetet. Fick bli några Teo pauser emellanåt.

Försökte få Teo att sitta på filten, men helst ville han vara där jag och målarfärgen var. Målar med vattenlöslig färg och hade dörren och fönstret öppet. Försökte först ha stängd dörr, men det gick inte hundarna med på. Försökte då avdramatisera det spännande genom att ta in en mysig pläd och vara tydlig med att färgen skulle man inte röra. Tuffy vår tik har stenkoll, så henne behöver man inte ha koll på, men Teo behöver man ha lite uppsikt över.

Stundtals så låg han allt på filten, men när jag kröp på alla fyra och målade under elementet, så hämtade han snabbt och kvickt ett tuggben och lade sig på mina ben. Fick då göra en liten bengnagarpaus för samtidigt så uppskattar jag att hundarna söker kontakt och är sociala, så då får man göra lite kompromisser.

Innan målningsarbetet startade så bröt vi loss det gamla parkett golvet och sedan tog jag bort gardinen. Hade tänkt att träna ett pass zumba men det fick bli målningsarbetet istället och det är väl inte det sämsta för man går upp och ner från stolar och målar med pensel och roller. Varm blir man och det är något som jag uppskattar för jag är oftast frusen. Nu får rummet stå och torka.

Nu skall jag unna mig att läsa i en tidning innan jag skall ta hand om penseltvätten.

Gillar