Lövkrattning och hemmagjorda kokosmums

blev det idag och här kommer själva inspektören Tuffy och går på den nykrattade gräsgången och bilden bredvid till höger visar hur det såg ut innan.

Före och efter lövkrattningen och det går ganska snabbt om man gör det lite då och då.

Här sitter mina hjälpredor och lövkorgen blev nästan full efter dagens krattning.

Var ruskikgt godissugen idag och då passade jag på efter att jag hade varit ute på en rejäl långpromenad med hundarna att göra kokosmums och här ser slutresultatet. Detta har jag nu ställt kallt i några timmar så att man kan skära upp den i lämpliga bitar och avnjuta dem.

Vispande tog cirka 25 minuter, men det går ganska snabbt om man gör som jag och har en spännande bok som man läser i medan man vispar. Till strössel använder jag några dl med kokus, 1,5 msk kakao och samma mängd med oboypulver. I övrigt så består smeten av 4,5 dl strösocker, 3/4 dl florsocker, 1 äggvita, 1,5 dl kallt vatten och 9 gelatinblad upplösta i 1,5 dl kokhett vatten. Har man inte gelationblad så går det lika bra med 1,5 msk gelatinpulver som du rör ut i det kokheta vattnet och sen är det bara att vispa för fullt i ca 25 minuter. Har man en roterande bunke så är det naturligtvis enklare, för då kan man gå iväg och göra annat, men jag passade på att läsa och det fungerade alldeles utmärkt. Skall bli spännande att få provsmaka och se hur det blev, men jag får vänta ett litet tag till.

Gillar