Lördag med besök och lite extra godbitar

och jag hade en idé om att man borde kunna baka en god sockerkaka i ugnen och göra den lite extra god genom att komplettera med färska skogshallon och grovt hackad vit choklad.

Kul att testa lite nya bakverk och improvisera med det skogen har att bjuda på samt det som finns i stugan. Provsmakade och det kändes som att det vågar jag bjuda på.

Åt även en god frukost med en hel liter med färska jordgubbar och vädret var soligt och fint, även om det var blåsigt.

Hade gäster till lunch och vi dukade i skuggan, men så att man kan se vattnet. Vi hade det trevligt och J hade grillat gott kött och vi hade gjort mosade vitlökspotatisar i ugnen.

Lagom till fikan kom min syster med familj och då flyttade vi tillbaka bordet. Hade bakat en vanlig chokladsockerkaka också. Är inte ofta som J backar om och tar två bitar av en kaka, men det gjorde han på den vita hallonkakan med vitchoklad och det är ett väldigt gott betyg. Kul att visa vår stuga för syrran och svågern och beträtta vad vi har gjort. De har sett lite bilder, men nu fick de se allt live.

Var en ljuvlig dag, även om jag kanske hade önskat lite mindre blåst.

Nu på kvällen så har det mulnat på och det är några modiga seglare som ger sig ut. Både vi och hundarna var trötta då detblir intensivt om än kul när man har mycket besök. Hade tänkt måla fönster nu på kvällen, men valde att pausa det till en annan dag, kanske imorgon?

Gillar

Kommentarer