Kras av porslin kom till användning på annat sätt.

För något år sedan bytte vi ut vår tidigare vardagsservis mot Rörstrands Swedish Grace i modellen som heter äng och är ljus grågrön. Har köpt på oss tallrikar, koppar, uppläggningsfat och skålar m.m. Förra veckan gick tyvärr en stor skål sönder, vilket alltid är tråkigt, men sånt händer.

Fick dock lite förvånande blickar från maken, när jag sa att den sparar vi. Visste inte då vad jag skulle ha den till, men nu har jag kommit på att jag skall klä in någon av alla de ljusstakarna i betong som jag har gjort, genom att krossa delar av den trasiga skålen till mosaik och sätta dit dem där istället.

Sagt och gjort, gick loss på skålen med min favvo hammare till mer lämpliga bitar. Ett tips är att linda in de föremål som skall krossas i en handduk eller motsvarande, så att ni slipper flygande småbitar. Nu återstår att vänta på att limmet skall torka och sedan skall jag slipa lite försiktigt med sandpapper, då vissa bitar är ganska vassa. Sen blir det fogning som vanligt. Ser redan ganska okej ut och nu fick jag även in betongen i vår vardag, vilket inte fungerade i sin naturella variant, men såhär går det bra. Har lite mosaikbitar kvar så det räcker säkert till ytterligare en ljusstake till när andan faller på.

Gillar