Klipper mig fram i vår djungel

men först startade jag min första semesterdag med frukost i trädgården, vilken känns som en underbar start på dagen. Teo var snabbt på plats.

Förgyllde frukosten med att njuta av några vita jordgubbar. Köpte några plantor för några år sedan och en stor fördel med dem är att fåglarna låter dem vara, för att de tror att de är omogna. De smakar inte riktigt som vanliga, utan smaken går lite åt en nyans av ananas. Nu tycker jag om ananas, så för mig funkar det. Har en vän som är allergisk mot vanliga jordgubbar, men dessa kan han äta utan problem. Nu kanske inte det gäller alla som är allergiska mot jordgubbar, men jag vet att det fungerar för ganska många och fick även detta tipset ifrån en plantskola om just vita jordgubbar, för jag kan själv reagera om jag äter för mycket vanliga jordgubbar. Teo var snabb med att vilja sitt i knät, så att sitta och läsa som jag hade tänkte blev det inte så mycket med. Tuffy låg bredvid på egen dyna och mådde gott i solen. Vi satt en stund och myste och sedan fick vovvarna en härlig långpromenad i skogen.

Efter långpromenaden åkte sekatörerna fram, då jag upptäckte att vår stjärnmagnolia hade brett ut sig lite väl mycket när jag satt där och åt frukost. Bilden till vänster visar hur det såg ut innan och bilden till höger när jag var färdig klippt. Nu syns lammöron, lavendeln och rabarbern bättre och de får nu även lite mer sol på sig också.

Klippte hela stjärnmagnolian lite försiktigt och sen var det bara att ta hand om "skräpet".

Känns nästan som att vår trädgård har förvandlas till en djungel på några dagar. Trädgårdsgången till en annan del av trädgården hade nästan försvunnit, i varje fall blivit väldigt smal. Nu hade jag ju ändå fått fram sekatörerna så det var bara att fortsätta jobbet och det tog ett tag, framförallt att få bort allt som blivit nerklippt. På bilden till höger är slutresultatet några timmar senare.

Slutresultatet får ett annat håll. Gjorde ett misstag som jag nu innerligt hoppas att jag kommer ihåg till nästa år. Klipp inte denna vitbrokig kornell utan att ha långärmat på er. Jag hade inte det utan jag fick rejäla utslag som sved rejält på underarmarna, framförallt insidan av armarna och det försvann inte direkt efter duschen, utan det satt kvar i några timmar innan svullnaden lade sig. Man lär sig så länge man lever. Blev faktiskt lite trött efter detta så jag passade på att lägga mig och läsa en bok i uterummet.

Mellis blev det i uterummet med färska hallon från trädgården och lite mörkchoklad samt kaffe.

Denna vackra klängranka håller på att dö då den har blivit övervattnad. Försökte att hålla ut vattnet när vi kom hem ifrån Danmark, men det gick inte och jag var lite lat så jag testade att försöka suga upp fukten genom att lägga en massa hushållspapper runt plantan, men nu insåg jag att det inte räckte då den tappade en massa blad som gulnar och faller av. På bilden till vänster har den fått ny torr jord och den genomblöta jorden luktade vedervärdigt, eller alldeles förtjusande om man är en lite noffe. Hann stoppa Teo som gjorde sig beredd att rulla runt i denna underbara doft och han var framme vid ett flertal tillfällen, så till slut fick jag be honom gå in och stänga till altandörren, så att jag fick lite arbetsro, för jag var inte så sugen på att få en jordig hund som luktade ruttna växter. Det räckte gott och väl att jag utsatte min egen näsa för eländet.

Behövde lite nya växtstöd till klätterrankan, så jag klippte av en lång gren på bambun i trädgården och skalade den. Är praktiskt när man har egen bambu som man kan använda som växtstöd och slipper köpa sådana, dvs får lite återbäring ifrån den egna trädgården.

Nu hoppas jag att den kommer att överleva och nu kan ny rankor fortsätta klättra upp för det nya stödet. Nu skall jag ta ett lite pass med stavarna eller "Nordic walk som det också kallas, så att ryggen får röra lite på sig, då det mesta trädgårdsarbete sker i framåtböjd rörelse och då är det bra med lite motvikt.

Gillar

Kommentarer