Känns som lördag, men är bara

fredag och det brukade vi kalla för lördagfredag när barnen var mindre. Päronträdet och klematisen som jag planterade i höstas har nu börjat få gröna blad och de små vita sakerna som lyser upp är små ljusrosa pärlhyacinter. Idag började vi med att sätta plankor nertill på altanen och på bilden nedan så kan ni se resultatet.

Blev riktigt snyggt och sedan började vi att provlägga två olika varianter med stenarna längs kanten , vilket ni ser på bilden till vänster nedan och vi bestämde oss för att göra varianten längs till höger, då den varianten stämde bättre in med med tanke på proportioner på altanen, gräsmattan och sett till helheten. Sen var det bara att ta fram fiberduk, grus och jag hade även lite säckväv kvar som jag lade över fiberduken, mest för att det inte skulle lysa vitt från fiberduken mellan stenarna. Nu är det bara att kavla upp ärmarna och köra.

Vi tog även fram högtryckstvätten och passade på att städa rent en altan och möblerna som stod på den. Blir alltid lite extra smutsigt på denna altanen då fåglarna som jag matar gärna sitter i silverpäronet och mumsar på fågelmat och skräpar ner en hel del. Först ser ni en bild på hur en stol såg ut innan den blev rengjord och hur den blev efter en omgång med högtryckstvätten.

Om jag inte visste det, så skulle man kunna tro att det inte är samma stol, då skillnaden blev väldigt stor. Första bilden nedan visar stol och altan före högtryckstvätten respektive efter. Passade även på att ta en lite kaffepaus och njuta i det härliga vädret, då det blev riktigt skönt när solen tittade fram.

Altanen ser nu nästan ny ut, kanske var att ta i ,men skillnaden blev också här väldigt stor. Fortsatte med stenläggningen längs altankanten efter kaffepausen och på bilderna nedan ser ni resultatet.

Nu är det klart och det känns väldigt skönt. Återstår att ta bort stenarna som vi inte behövde använda från gräsmattan, men det gör jag nog imorgon, för om jag skall vara ärlig, så är jag rejält trött i ryggen och i händerna. Nu blir det gott med lite gofika i uterummet.

​Vår praktmagnolia är fortfarande väldigt vacker i sin blomning och den njuter jag av för fullt och nu skall jag bara sitt och slappa i varje fall ett litet tag i vårt uterum och njuta av att det bara är fredag.

Gillar

Kommentarer