Kallare väder och lugnare tempo

idag och vi hade tur under halva vår promenad Tuffy och jag idag, men sen öste regnet bara ner. Promenaderna går numera i ett lugnare tempo, för det skall nosas och markeras. Några små rallyövningarna gjorde vi och det gick skapligt bra.

Nu har rabarbern vuxit så pass mycket att man snart kan skörda den och göra årets rabarberpaj. Är faktiskt inte så sugen just nu idag för det blev mycket tårta igår, men det är nog bara övergående.

Denna vita tulpanen är ny för i år och tyvärr så sparade jag inte förpackningen och glömde skriva upp vad den hette, men snygg är den och det skall bli intressant att följa dess utveckling.

Magnoliaknoppen på mitt nya träd Black Tulip har öppnat upp sig lite mer och bilden bredvid visar krypfloxen som är planerade vid magnoliaträdets fot och den har nu börjat att blomma.

Den nordiska palmen som jag planterade för ett antal veckor sedan har nu äntligen börjat att få lite gröna blad och jag har varit noga med att ta bort bladen längre ner på stammen, för de vill jag inte skall stjäla växtkraft. Har varit supernoga med att vattna den ofta för den fick inte torka ut under etableringsfasen, men jag trodde kanske att loppet var kört, men nu kunde jag glatt konstatera att den är på god väg att växa till sig.

Blasten på potatisen växer så det knakar i uterummet och murklockan som jag inte hunnit plantera ut är nog tacksam för det med tanke på det kylslagna vädret.

Vår lilla gulliga vovve gillar att ligga och vila efter promenaden och magen börjar nu att bli märkbart rundare och hon är ständigt hungrig och har fått ökade matransoner samt äter nu tre gånger per dag. Hon skulle nog gärna äta mer och oftare om hon fick bestämma. För oss är det första gången vi har en dräktig tik, så jag har dels läst på, men även rådfrågat rutinerade uppfödare och fått väldigt bra råd och tips kring mat och diverse annat. Tog även ut en ny stegplatta ur formen och det verkar fungera ganska bra även om jag nu har både tejpat och klistrat ihop formen. Återstår att lägga pusslet med mosaiken och det blir nog morgondagens projekt. 

Vi blev så frusna efter långpromenaden med vovven att vi faktiskt tände en brasa och nu njuter vi för fullt av värmen som den avger och vår lilla vovve ligger närmast kaminen och bara myser.

Gillar

Kommentarer