Kalasdags i uterummet

blev det idag då det är vår sons födelsedag och det skall firas med kalas. Han har fått bestämma menyn och vilken tårta som han ville ha och här var min svärmor gullig och bakade en av sonens favorittårta till dagens festligheter. Här håller jag på och dukar bordet och innan dess har jag varit ute i trädgården och plockat blommor.

Har verkligen längtat efter att kunna gå ut i trädgården och plocka sådana blommor så passar de små vaserna från Consilium och själv så blev jag väldigt nöjd. Är kul att kunna göra fint och kunna variera sig med enkla medel.

Ballonger och serpentiner skall man ju också ha när man fyller år och nu är de på plats.

Hade tidigare varit ute och titta på allt som hade hänt i trädgården medan vi var borta och nu hade även den rosa stjärnflockan slagit ut, vilken den vita traditionella redan hade gjort och jag tycker att de är väldigt vackra i all sin enkelhet.

Dagen till ära så hade en ros slagit ut av sorten Louis Odier. Var tveksam till om det skulle komma några blommor i år för den såg väldigt medtagen ut efter vintern, men en ros har nu slagit ut och en annan knopp är på gång och det finns ytterligare några till, men inte alls lika många som förra året. Är dock tacksam för att det kom några för runt omkring så är det många vars rosor har dött och mina blommor i varje fall. Doften är helt magisk, man blir alldeles lyrisk efter att få stoppa ner näsan i denna underbara ros.

Dvärgpraktspirean blommor nu också och man möts av härligt surrande ljud från alla bin och humlor i trädgården. Flaggan som är hissad när vi firar födelsedag hos oss (vid andra tillfällen också) vajar lite trivsamt i vinden.

I vår familj så uppvaktas man alltid med paket och frukost på en bricka och här håller vi på och göra i ordning det hela. Tycker själv väldigt mycket om att vakna när familjen står där i rummet och sjunger. Även våra hundar uppskattar denna traditionen för de älskar verkligen att få hjälpa till och öppna paket.

Gillar