Julfirandet

tjuvstartade med lite champagne då vi förlovade oss för 30 år sedan. Sen blev det frukost med trationsenlig pepparkaka och adventsfirande ett antal timmar senare.

Sen var det julfirande ihop med mina föräldrar och min syster med familj med god mat med sill, lax, patè, hemgjort knäckebröd, julskinka, köttbullar, prinskorv m.m. Åt massor, men gott var det. Hundarna tyckte det var spännande med alla paket och verkade nöjda med sina julklappar och det var våra ungdomar också.

Tuffy hade otur idag tidigare på dagen och på något sätt gick en klo helt av, så det blev till att lägga stödförband och köra till veterinären, då det var svårt att se om de behövde opereras eller inte då det var blod högt och lågt. Gjorde det mesta rätt enligt veterinären och det är ju skönt att få höra, för man vill ju hjälpa sin älskade hund. Sedan låg Tuffy i min famn när veterinären undersökte skadan och vi hade tur att allt hade gått bra, så vi slapp något operativt ingrepp. Amanda hjälpte till med att bära Tuffy och vi avlöste varandra och min klippa till man ombesörjde transporten fram och tillbaka. Tror inte att jag hade varit den bästa bilföraren just då, utan det var nog bra att jag kunde lugna Tuffy, så att hon hade det så bra som möjligt.

Mycket kakor och sött och gott är det som man trycker i sig till jul, men detta är den godaste kakan som jag vet, dvs mandelmusslor med grädde och hjortronsylt och nu hade min gulliga svärmor bakat sådana till oss. Blev en bra dag även och det stundtals var väldigt känslomässigt jobbigt att se sin älskade hund ha ont, men just nu ligger hon vid mina fötter och är helt utslagen och sover så gott.

Gillar