Intensiv lördag

och unnade min trött kropp lite vila efter en rejäl kvällspromenad så skall jag bara vara och koppla av i värmen i uterummet och lille Teo ställer alltid upp.

Bill och Bull, nej men Tuffy och Teo leker i vattnet vid stugan och båda vill leka med samma pinne.

Hundarna badade mycket och utforskade flera olika ställen att gå i. De verkligen älskar detta.

Fortsatte att måla med den vita lasyrfärgen och det går verkligen inte fort, men sakta framåt går det.

Fikapaus ute på bryggan och vädret blev bättre och bättre, vilket inte riktigt syns när man tar bilder i motljus.

Testade att elda i den fina gamla vedspisen och det gick så där. Det behöver jag onekligen träna på. När jag var liten bakade min mormor sockerkaka i sin vedspis på deras torp och den var helt magiskt god. Hon var före sin tid för hon köpte äggen från frigående höns på bondgården intill och mjöl direkt från mjölnaren. Hon gjorde två varianter av sockerkaka och gräddade den ena i vedspisen och den andra i vanlig ugn och vi alla var rörande överens om att sockerkakan som hade gräddats i vedspisen var bäst. Hon gjorde faktisk en tredje variant med ägg köpta i affären och vanlig ugn och den var klart sämst. Nu lär det dröja innan jag kan grädda sockerkaka i vedspisen för först måste man kunna elda i den. Har onekligen något att se fram emot. Om min mormor Ella hade levt idag hade hon blivit glad över allt ekologiskt som finns att handla för många, men hon var långt före sin tid och gjorde det redan när jag var barn, dessutom var hon fenomenalt bra på att ta hand om allt från trädgården och skogen i form av bär och svamp.

Vi åt lunch i stugan idag, men jag städade lite, diskade och hann slutligen måla innan det var dags att åka hem. När vi skulle åka hem och sätta på selarna till hundarna så kom Teo springande, men Tuffy satt kvar vid stugan och ville verkligen inte åka därifrån och precis så känner jag med.

Gillar

Kommentarer