Inomhuspyssel idag

och nu så är julgranen klädd och redo för julen och vi valde en kungsgran och hittills så dricker den väldigt mycket vatten vilket jag hoppas håller i sig. Rött passar inte så bra hemma hos oss, så det får bli i gammelrosa toner så att det stämmer med den övriga inredningen.

Vår dotter fyller år i morgon och har önskat sig min mormors tårta som hon vann pris med i en gammal veckotidning för en himla massa år sedan. Den består av en nötmarängbotten som nu är gräddad och ett lager med kolasås ovanpå. Överst blir det ett lager med vispgrädde och hackad mörk choklad. Den är fantastiskt god, men tar lite tid att göra, men den hinner nu blir klar till födelsedagsfirandet i morgon.

Här håller jag på med tårtbotten som skall in i ugnen och gräddas i 175 grader i ca 30 minuter och kolan måste koka i minst 20 minuter och sen får man göra kulprovet i vatten för att se om den är klar. Vispade marängen medan jag läste klart slutet på en bok.

Som så många andra så håller jag också på och har nu slagit in en massa julklappar till några av barnens kusiner. Nu skall jag ta och sätta mig ner i några minuter och läsa i en tidning och drömma mig bort och f en massa nya härliga idéer och bara vara i en halvtimme och må lite gott.

Gillar

Kommentarer