Hösten är vacker trots sitt förfall

och nu börjar även vår praktmagnolia att tappa rejält med blad. Till helgen får jag skärpa till mig och se till att plocka in den japanska spingbrunnen, så att den inte fryser sönder.

Klematisen "Summer Snow" blommar fortfarande och känns som en skön kontrast mot allt annat som förfaller i trädgården som t.ex vår magnolia "Black Tulip" som nu nästan har tappat alla sina löv.

Nu är nätterna riktigt kalla och nu gäller det att sätta fart på planteringarna av tulpanlökarna till helgen.

Dessa konstiga röda kletiga frön hittade jag på vår stjärnmagnolia och de blev på de ställen där jag missade att ta bort "kottarna". Fick lära mig när jag köpte plantan att man skulle knipsa bort "kottarna" för de stjäl växtkraft ifrån plantan och det är första gången som jag upptäcker dessa röda uppenbarligen, så uppenbarligen har jag missat att knipsa bort några stycken. Kände mig lite trött eftr jobbet och låg och vilade ett tag . Sen var det middag och promenad och då piggnade jag till och fick lite ny energi. Åkte ner till stan och lämnade tillbaka skor som inte passade vår son och passade på att titta i lite klädaffärer själv, vilket inte händer så väldigt ofta.

Blev en glittrig topp som passade väldigt snyggt till ett par skinnbyxor som jag har och den passade även att ha under denna kimono med fransar som jag inte kunde motstå. Inga direkta praktiska vardagskläder direkt, men roligt var det och jag skall säkert kunna hitta användning för dessa plagg.

Teo tyckte att fransarna på kimonon var väldigt roligt att jaga och att försöka få fatt i dem.

Gillar

Kommentarer