Hjärngympa för både mig och vår tik

blev det idag då jag satte upp en 15-skyltars rallylydnadsbana. Från det att vi kom utanför huset till platsen där vi brukar träna drog Tuffy som en besatt. Hon hade super bråttom och tog sig inte tid ens att nosa utan full fart framåt, en klar indikation om jag nu inte hade förstått att hon var väldigt sugen på att träna rally. Här sitter hon snällt och väntar medan jag sätter ut skyltarna och här sitter hon och väntar vid startskylten. Så här blev banan.

Hade med frestelsen (som består av två koner som man skall gå i en åtta och brevid låg två skålar på varje sida med gott godis som hon inte får bry sig ), hopp och dubbelslalom. Tuffy klarade det väldigt bra, det var sämre ställt med hennes matte som gick in dubbelslalomen från fel håll. Så går det när man inte har tränat på flera månader. Dags att ta upp träningen igen då Tuffy får börja tävla i slutet av augusti.

Tog ett nyttigt mellanmål på förmiddagen bestående av hallon och vita jordgubbar.

Timon såg så härlig ut när han gick omkring med en bit från ett ben hängandes i ena mungipan, så bara så charmigt ut. På den andra bilden står Texas hänger på korgkanten och funderar på något, man undrar vad.

Trodde att det skulle börja regna idag, men så blev det inte, utan jag var ute och vattnade och tog hand om massor med vissna löv som har blåst in i trädgården. Just idag så har vår rosafärgade flox börjat att blomma och de är så väldigt fina och nätta.

Idag var det alldeles för kallt ute för valparna och för att de också skall få lite ny stimulans, så fick de följa med ner i källaren och det tyckte det var väldigt spännande, till ett nytt rum som de inte hade varit i. De gick omkring väldigt försiktigt, vilket är en enorm skillnad mot hur de innan rusade runt i vårt kök som små gaseller med hoppande steg. Bilderna här visar Timon. Telly och Texas. De korten som Thiago var med på blev lite för mörka. Nu är det dags för promenad med Tuffy och jag skall passa på att använda stavarna så jag får ut lite mer effekt av promenaden, vilket min rygg definitivt behöver.

Gillar

Kommentarer